“Django Unchained” ipak treba S.L. Jacksona!

Piše: Vanja

Iz izvora bliskih FAK-u saznajemo da je Samuel L. Jackson konačno, zvanično i neporecivo potrđen za ulogu u osvetničkim špagetima à la Tarantina, “Django Unchained”, gdje će Quentin Tarantino ipak imati neke od svojih zvijezda iz velikih projekata poput “Pulp Fiction” ili sličnih. Da, SLJ je imao još uloga s njim, to svi znamo, no npr. ja nisam znala da je ostao uncredited za određeni dio naracije u “Inglorious Basterds”.

Anyhow, što bi rekli naši prijatelji redneksi, osim ove potvrde, (zašto taj Jamie Foxx, kako mi je to iritantan tip…), naš izvor veli kako će se S.L.J. pojaviti u ulozi Stephana, roba i ujedno desne ruke sadistički nastrojenog Calvina (Leonardo DiCaprio). Inače je Stešhan vrhunski muljator i manipulator a u ranim je nacrtima scenarija čak bio i istoga godišta k’o his massa. Očito je u međuvremenu dovoljno odrastao da se i scenarij tomu prilagodi. Činjenica stoji da takva uloga zvuči k’o ubijena za Jacksonovu pojavu i onaj famozni mother****ng glas (ne mislim ništa negativno… dapače).

Tarantino s “Django Unchained” očito na umu ima isto što je pokušao i u “Inglorious Basterds” –  protagonist će se malo igrati s povijesti – no što ima loše u tome? Mijenja je kako tko stigne ionako… samo što će – vele – (nadam se) Tarantino problem rasizma obraditi na sebi svojstven način, pulpy, silovito, osvetnički – i sve ono što stane između toga (to mi je malo falilo u “Basterdsima”). Neće se “Django Unchained” svima dopasti, ali nije li isto sa svim QT-jevim filmovima?

Leave a Reply

Your email address will not be published.