Top 13: Najsmješnije reklame

Piše: Sven Mikulec

13. Da babe znaju biti zlobne kad im se hoće, zna svatko tko je bar jednom u životu putovao tramvajem ili autobusom, ali da pritom mogu biti i vrlo duhovite… prvi put vidim.

12. Bilo je nekoliko zabavnih reklama za Old Spice, ali samo se jedna ovoliko proslavila. Obratite pozornost i na posljednju rečenicu u klipiću – win sam po sebi. :)

11. Zabavan skeč i originalna ideja ovoj su djevojčici priskrbili mjesto na našoj prestižnoj listi. Ako mala ovakvu strku uspijeva složiti s tih svojih 8-9 godina, što će tek biti kad uđe u pubertet…

10. Jedna od onih nostalgičnih, pastoralnih reklama, koje nas sjetnim ugođajem i tematikom, kao i smirujućom glazbom, vraćaju u jedno ljepše, sporije doba…

9. Kao velikom ljubitelju Coca-Cole, djetetu koje je odraslo s njom i kojoj duguje sve buduće probleme s jetrom i bubrezima, možda mi ova reklama i ne bi trebala biti toliko simpatična. Ali nemoguće je ne primijetiti na kakav efektan način su kreativci iz Coca-Colina najvećeg rivala uspjeli pokopati konkurenciju.

8. Talentirani Nijemci snimili su cijeli niz vrlo zabavnih reklama za naočale, od kojih sam za ovu listu, kako bi svi dobili šansu, odabrao samo jednu. Ne moram vam previše objašnjavati koliko je zdrav vid važan svakom čovjeku, ali u nekim je situacijama, čini se, posebno bitan…

7. Općenito nesklonom iglama, ova mi se reklama na prvu loptu svidjela, a izraz lica nesretnog jadnika na kraju isječka koji govori ‘FUCK MY LIFE’… neprocjenjivo.

6. Velik dio vas ovaj je fenomenalni filmić možda već vidio, ali zbog tužnog očevog šta-mi-je-to-trebalo pogleda ovaj će skeč uvijek naći mjesto na mojim listama omiljenih reklama.

5. Koliko malo sredstava i muke je potrebno za savršenu reklamu otkrivaju nam Nizozemci jednom od najsmješnijih reklama koje sam imao prilike vidjeti u posljednje vrijeme. Na mjestu ove simpatične obitelji bez problema možete zamisliti svoje djedove, bake, susjede…

4. Ovaj kratki, šaroliki japanski skeč na moderniji, istočnjačkiji način priziva u sjećanje dobru staru priču o Crvenkapici i na neočekivano učinkovit, nadahnut način govori nam o prolaznosti života, o potrebi svakog čovjeka za nekakvom vjerom, o važnosti ljubavi i bratstva, o… Ma moš mislit. Bez zajebancije, ako netko zna o čemu ovo govori, molim da mi javi.

3. Na ne tako davnom Prideu u Zagrebu, protivnici kontroverzne parade, uz mnoštvo retardiranih, vulgarnih i krajnje nedomišljatih transparenata, imali su jedan čak i relativno zabavan, a glasio je otprilike ovako: Da je Bog tako htio, stvorio bi Adama i STEVU. Upravo o tome govori sljedeći, urnebesan video…

2. Kao student engleskog možda nisam onoliko objektivan koliko bih trebao biti, pa sam među najboljih 13 uvrstio čak dvije koje upozoravaju na nužnost poznavanja engleskog jezika, ali FAK me ako ovo nije smiješno… Nijemci, otvorite nekakvu kreativnu radionicu na našim prostorima.

1. Teško mi je bilo selektirati najkvalitetniji video, ali pod dojmom relativno nedavnog gledanja ove arapske reklame za najobičniji sir, kao trenutačno najomiljeniji morao sam odabrati upravo ovaj. Genijalna ideja, savršeno pogođena pjesma (Buddy Holly: “True Love Ways”) i nikad opakija verzija umiljate životinje. Uživajte!

3 komentara za “Top 13: Najsmješnije reklame

 • Deni Zgonjanin says:

  What are you thinking about? LoL jebote…

 • Maxima says:

  ovo ću gledati kad god mi se “stuga” 😀

  Hahahahaha… odlično, Sven – mislim, kako ti je pala takva ideja na pamet… svaka čast!

 • Y2J says:

  aaaaaaaaaaaaaaaaaaa PANDA number one!!!!!!!!!!!!
  :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.