Ideje za potencijalne filmske hitove, vol. 4

Piše: Sven Mikulec

Činjenica da još uvijek sastavljam ove liste i da moje ime niste vidjeli na creditsima nijedne kinouspješnice otkriva vam da nijedna od mojih prijašnjih ideja (prvi, drugi i treći pokušaj) nije oduševila nikog utjecajnog. Ali nada umire posljednja! Pred vama je novih trinaest prijedloga za zasad nikad snimljene filmove. Zabrinuti da neću dobro podnijeti novi neuspjeh, ovaj su mi put nekim prijedlozima pomogli i kolege sa sajta. Pa krenimo…

POT1

13. Mad Šeks

Prvi u nizu šexploitation filmova. Za naše podneblje atipičan akcić film o iskusnom političaru koji kreće na osvetnički pohod protiv predstavnika vlasti nakon što u saborskoj kantini ukinu točenje alkohola mogao bi biti dašak svježeg zraka na učmalom polju domaćeg žanrovskog filma.

POT2

12. Deer John

Animirani film o simpatičnom jelenu Johnu i njegovim nastojanjima da nastavi živjeti nakon što ga družica ostavi zbog nekog jelena s većim rogovima, kojem će glas posuditi, naravno, Vedran Mlikota.

POT3

11. ISIS Dead People

Politički aktualni horor film donosi nam priču o dječaku koji oko sebe viđa duše pokojnih vojnika Islamske države. Predviđam box office bombu.

POT4

10. Sherlock Homeless

Nekoć najslavniji svjetski detektiv izgubio je bogatstvo ulaganjem u tvrtke koje je pokosila recesija i sad živi na zagrebačkim ulicama, gdje spava u Savskoj i često odlazi do šatoraša da se ogrebe za malo gulaša. Svoje dane provodi genijalno rješavajući zločine i misterije poput tko je imao prednost prilikom prometnih nesreća ispred njegove kartonske kutije, tko mu krade plastične boce ili tko je projektirao smiješne biciklističke staze u Zagrebu.

POT9

9. Povratak u Budućnost

Nakon što u ranim devedesetima košarkaška zvijezda Bora napusti Crnu Goru i doseli u Zagreb igrati za Cibonu, ni ne sluti da će ga životni put vratiti odakle je i krenuo. Sada siromašan 40-godišnjak sa završenim trenerskim tečajem, Bora se vraća u Podgoricu trenirati Budućnost. Hoće li mu navijači oprostiti okretanje leđa domovini ako im donese pokal ABA lige? Film regionalnog pomirenja!

POT5

8. Istočno od Purgeraja

Potencijalno izvrstan dokumentarac o kultnom zagrebačkom klubu na Ribnjaku koji je godinama pružao glazbeno-alkoholno utočište tisućama mladih ljudi. Za vrijeme kinodistribucije predložio bih kinima da omoguće prigodan happy hour, kad za cijenu jedne karte možete dobiti dvije.

POT6

7. Razjareni Beek

Razočaran strmoglavim padom karijere nakon Dawson’s Creeka, James Van Der Beek popizdi i iz revolta prema svijetu odlučuje snimati CSI: Cyber.

POT13

6. Max Flu Over the Cuckoo’s Nest

Kad jedan običan građanin, „mali čovjek“, shvati da je Max Flu upravo platio 40 kuna i da mu nije ostalo dovoljno love za bijeli Walter, njegovo nezadovoljstvo i gnjev postanu zarazni, spontano se pretvarajući u veliki ustanak naroda protiv beskrupulozne farmaceutske industrije.

POT7

5. Intercellar

Dugo očekivana ekološka katastrofa poharala je svijet. Žitarice umiru. Životinje i ljudi skapavaju. Zrak je toliko zagađen da je nemoguće hodati Zemljom. Čovječanstvo spas uspije pronaći u fino klimatiziranim, zabrinjavajuće dobro opremljenim austrijskim podrumima.

POT8

4. Most na riječi kaj

Politički triler o prvom većem sukobu Domoljubne koalicije i Mosta, koji ukrste mačeve kad Božo Petrov u sklopu svojih pompozno najavljivanih reformi odluči uvesti kajkavski kao osnovu za standardni jezik. Predlažem Edwarda Nortona u ulozi šefa Mosta, a za uvjerljiv prikaz predsjednika HDZ-a pričekat ćemo da se CGI još malo razvije.

POT10

3. Građevina Kane

Ovaj remake klasika smješten u suvremeno doba prati nevjerojatnu životnu priču uspješnog poduzetnika koji slučajno biva dodan u CC e-mail korespondencije jedne političke stranke u banana državi, i uskoro postane premijerom.

2. Reiki Balboa

Ozbiljno načet godinama, Talijanski pastuh okreće se reikiju u očajničkom pokušaju da se riješi artritisa. Novi film o neuništivom boksaču donosi nam efektan način za produženje franšize, a publika je nagrađena još jednom inspirativnom you can do it pričom koja serijal na životu održava posljednjih 40 godina.

POT12

1. Ti Deni nosiš

Dirljiva priča o jednom od tri suosnivača FAK-a, Deniju, kojeg od samog početka prijatelji i kolege podcjenjuju, konstantno mu dajući najmanje odgovornosti i zadužujući ga za najšugavije poslove poput slaganja stolica na filmskim kvizovima. S vremenom, međutim, i okolini i samom Deniju postaje jasno koji su mu stvarni kapaciteti… Zbog ovog će filma Ivona Juka uzeti albansko državljanstvo kako bi ponovno pokušala napasti Oscare.

Jedan komentar za “Ideje za potencijalne filmske hitove, vol. 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.