‘Smrtonosno oružje’ postaje Foxova nova televizijska serija

Piše: Sven Mikulec

CHevalier 2

Smrtonosno oružje, taj legendaran akcijski serijal temeljen na izvrsnoj interakciji dvoje glavnih zvijezda, Mela Gibsona i Dannyja Glovera, svoj je život u kinodvoranama završio kad je izašla četvorka, tamo još 1998. godine. Sada, međutim, webom kruže informacije da je Fox naručio pilot epizodu: Smrtonosno oružje seli na televiziju u potpuno novom ruhu.

S obzirom da je Gibson nekoliko puta odlučno odbio ideju oživljavanja serijala, ne čini se izvjesnim da ćemo ga gledati u Foxovoj TV verziji. Još važnije od glumaca, međutim, pitanje je pozicije scenarista. Originalno Smrtonosno oružje bio je prvi važan scenaristički projekt velikog Shanea Blacka (Prljavi igraju prljavo, Kiss Kiss Bang Bang, Posljednji akcijski junak), čovjeka koji u svoje filmove uvijek unosi dobrodošlu dozu kvalitetnog humora. Hoće li ga odabrani scenarist Matt Miller (Forever) uspjeti dostojno zamijeniti? I koliko će uopće nova priča odstupati od originala?

Koliko saznajemo, televizijska verzija Smrtonosnog oružja predstavit će nam priču o „neobičnom partnerstvu bivšeg mornaričkog ‘tuljana’ i teksaškog policajca koji se preseli u Los Angeles poslije smrti svoje supruge i djeteta, i završi kao partner policajcu koji pod svaku cijenu mora izbjegavati stres zbog svojih srčanih problema“. Ne zvuči jako daleko od Blackove priče, ne zvuči ustvari nimalo loše. Ali kad ti se projekt temelji na serijalu filmova toliko velikog značaja i s tako velikom bazom odanih fanova, bolje ti je da imaš vrhunski razrađen plan i nekoliko asova u rukavu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.