Meryl Streep se obrušila na Rotten Tomatoes zbog spolne neravnopravnosti među kritičarima

Piše: Sven Mikulec

Chevalier 0

Na konferenciji za novinare na filmskom festivalu u Londonu proslavljena glumica Meryl Streep osvrnula se na spolnu neravnopravnost na popularnoj web-stranici Rotten Tomatoes, koja akumulira ocjene filmskih kritičara diljem svijeta i tako osjetno utječe na američki box office.

„Duboko, duboko, duboko sam istražila Rotten Tomatoes. Išla sam zbrajati koliko filmskih kritičara daje ocjene filmova, tvoreći ukupnu ocjenu na Tomatometeru. Postoje vrlo strogi kriteriji koji vam omogućuju da budete bloger ili kritičar. Od tih ljudi čiji je kritičarski glas važan stranici čak je 168 žena. I pomislila sam da je to apsolutno fantastično. Da je uz njih još 168 muškaraca, to bi bilo uravnoteženo. Da je 268 muškaraca, to ne bi bilo fer, ali na to sam već i navikla. Da ih je 368, 468 ili 568… Ustvari, na ocjenu Tomatometera utječe 760 muških kritičara“, istaknula je Streep.

Jedan komentar za “Meryl Streep se obrušila na Rotten Tomatoes zbog spolne neravnopravnosti među kritičarima

  • asdfgh says:

    I u čemu je problem? Ima više muškaraca jer se više muškaraca bavi filmskom kritikom nego žena. Ili hoće reći da RT ima neke diskriminatorne kriterije?
    Ajmo sad na silu maknuti 600 muških kritičara sa sajta da bi šaka femi-nazija bila zadovoljna. Kad završimo sa kritičarima prijeći ćemo na ostala zanimanja. Čujem da među rudarima ima premalo žena, i tu nepravdu treba što prije ispraviti…

Leave a Reply

Your email address will not be published.