Cage priča o odbijanju uloga u ‘LotR-u’ i ‘Matrixu’

Piše: Sven Mikulec

Chevalier 0>

I ptice na grani pjevaju o lošim poslovnim odlukama Nicolasa Cagea, velikoga glumca koji je na raznorazne fail kompilacije dospio svojim dionicama u propalim filmovima poput remakea Čovjeka od pruća, Season of the Witch, Drive Angry, Ghost Rider, Bangkok Dangerous… Je li itko uopće gledao njegov novi Pay the Ghost? To smo i mislili. Ne radi se samo tu o ulogama koje je prihvaćao – ili morao prihvaćati zbog financijske situacije. Dok je prihvaćao plaću u šund produkcijama, istovremeno je odbijao uloge koje bi mu možda omogućile da zasja u svojoj punoj glumačkoj snazi. (A uvjeravam vas – Cage je puno bolji glumac nego što se može zaključiti po njegovoj filmografiji.)

Nicolas Cage, naime, potvrdio je da je odbio uloge u Gospodaru prstenova i Matrixu. Viggo Mortensen i Keanu Reeves tako su postal Aragorn i Neo, a Cageu je preostalo samo da u njima uživa ispred televizora. “Vjerojatno bih profitirao da su mi životne okolnosti dozvolile da ih snimim. U mom su se životu događale različite stvari koje su me spriječile da otputujem i ne budem doma tri godine“, objašnjava Cage. „Ali zanimljiva stvar kod tih filmova je što ih mogu gledati, mogu u njima uživati kao dio publike. Svoje filmove nikad ne gledam. Tako da iskreno mogu uživati u gledanju ovih odličnih filmova, pogotovo Gospodara prstenova.“

Da Cage i njegov menadžer ne promaše baš svaki put, kako sugerira ovaj duhoviti skeč gore, pokazuje i nekoliko dobrih uloga u posljednje vrijeme. U Kick-Assu bio je solidan, u Herzogovom Bad Lieutenantu izvrstan, a odličan nezavisan film Joe pokazao je kolika je ustvari šteta Cagea koristiti u sprdačinama od filmova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.