ML natječaj za najbolju recenziju: Tko je u žiriju?

Piše: Sven Mikulec

Osim dijela FAK-ovog recenzentsko-novinarskoga kadra, recenzije čitatelja ocjenjivat će i naš stručni žiri u sastavu:

ivan-goran vitezIvan-Goran Vitez hrvatski je redatelj. Rođen u Zagrebu 1975. godine, filmsku i televizijsku režiju studirao je na Akademiji dramske umjetnosti. Nakon provokativnog kratkog filma filma Pomor tuljana, koji odbijen kao diplomski rad na Akademiji, 2001. snimio je dokumentarac Male ruke, a 2005. je srednjemetražnom Posljednjom pričesti osvojio Zlatna kolica na ZFF-u. Što se televizijskog rada tiče, radio je kao redatelj i ko-scenarist na serijama Zakon!Bitange i princeze. 2010. je u Puli osvojio Zlatne Arene za montažu i kostimografiju za film Šuma summarum. Ove jeseni počinje snimati montipajtonovsku komediju smještenu u 2. svjetski rat pod radnim naslovom Vatreno krštenje Ljiljana Vidića, a prošle je godine pokrenuo podcast Filmske repulzije kao jedan od njegova tri voditelja.


damir radićDamir Radić hrvatski je filmski kritičar te autor triju knjiga poezije i jednog egzistencijalističko-erotskog romana. Rođen u Zagrebu 1966. godine, diplomirao je povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Njegova priča Nema sreće bez ljubavi uvrštena je u antologiju hrvatske erotske proze XXX files izdane 2002. godine, a dvije godine kasnije za njegov mu je filmsko-kritičarski rad dodijeljena Nagrada Vladimir Vuković. Njegove kritike možete čitati u samostalnom srpskom tjedniku Novosti.

 


franjo janešRođen u Zagrebu 1982., Franjo Janeš diplomirao je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu, gdje je i doktorirao germanističku lingvistiku. Objavio je eksperimentalni crnohumorni roman „Noć mrtvih živaca“ (nagrada Kiklop za najbolju debitantsku knjigu 2009.) i intelektualni blockbuster „Formula za kaos“ (nagrada SFera za najbolji roman 2011.). Priče su mu izašle u nekoliko zbornika i jednoj antologiji. Upravo je objavio treći roman „Čerupanje feniksa“. Radi kao viši asistent na zagrebačkoj germanistici te svira gitaru i pjeva u bendu Astridian, čiji je album „Trinity“ bio soundtrack romana „Noć mrtvih živaca“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.