Devojački bunar

Piše: Hrvoje Hučić

Film “Devojački bunar” autora Marka Backovića dolazi nam iz Srbije te je osvojio nekoliko nagrada na raznim festivalima. “Devojački bunar” stekao je kultni status među ljubiteljima ovakvih ostvarenja u svojoj zemlji i šire. Prikazivan je na festivalima u susjednim zemljama Sloveniji, Bosni i kod nas (Trash Varaždin) te je ostvario pozitivne kritike. Sve pohvale autoru i ekipi zaslužnoj za ovaj video uradak!

Kratko i jasno: pet djevojaka ide na odmor, skreću pogrešno i tu nabasaju na ubojicu sa sjekirom koji čeka kraj bunara. Što se dešava, pogledat će te sami. Savršena montaža, savršena muzika, savršena gluma…

Posljednji film Marka BackovićaIzmeđu smrti i Jave” (2010), sa strip junacima Martinom Mystereom i Javom, nedavno je prikazan na Grosmanovom festivalu u Sloveniji, a Backović u Deliblatskoj peščari završava film koji je istovremeno nastavak tog filma i “Devojačkog bunara“.

U svom novom projektu, koji će se zvati ‘Prvi maj: Devojački buinar 2‘, Backović odlazi na teren parodiranja najnovije hollywoodske ideje i tako spaja dva filma praveći zajednički nastavak.

Izvori:
http://www.pancevackipres.com
http://isk.int.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published.