Božićna strava gospodina Jaroslava

Piše: Hrvoje Hučić

U ovo blagdansko doba donosimo vam film: “Xmas special: Božićna strava gospodina Jaroslava” braće Pejić iz Osijeka. Božićnu priču u kojem se glavni lik suočova sa vlastitim strahovima, da li mu to uspjeva pogledajte sami. Super odrađeno u svakom pogledu, bravo braćo samo tako i dalje!

O braći Pejić:

Krešimir i Luka Pejić, inače bratići, mladi su filmaši iz osječkog predgrađa. Fascinacija filmom potaknula ih je da s kamerom u ruci započnu stvarati vlastite filmske uradake. S radom su počeli 2005. godine i do sada su snimili šest filmova, pokrivši pritom gotovo sve žanrove (SF, horor, dokumentarni itd).

Uradci braće Pejić prikazivani su na brojnim revijama i festivalima. Kao najznačajnije uspjehe izdvajamo dvije Zlatne motorke na Trash Film Festivalu u Varaždinu u kategoriji za najbolji znanstveno-fantastični film (2006. za Autostopera i 2007. za Civilizaciju Propasti), nominacije za najbolji horor (Tata Mutant) i akcijski film (Ravno u Oči) na Trash Film Festivalu 2006. godine, te ulazak u konkurenciju za nagradu na 39. i 40. reviji hrvatskog filmskog i videostvaralaštva s filmovima Talent Irwina Wilkinsona i Višnjevac – Moć i Raščika. Video spot koji su režirali za grupu Krle i Inspektori, za pjesmu Nije To To, bio je hit dana (26. veljače 2009.) na Croatian Music Channelu.
Krajem 2009. godine Krešo i Luka su osnovali udrugu Novi Film, za poticanje amaterskog filmaštva.

Detaljnije informacije o braći Perić pročitajte na njihovom službenom forumu.

4 komentara za “Božićna strava gospodina Jaroslava

Leave a Reply

Your email address will not be published.